Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Alma pongyolában recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 8 kis alma
» 1citrom leve
» 5 dkg porcukor
» 1 csipet őrölt fahéj
» 1 cs. kiolvasztott leveles vajas tészta
» 5 dkg darált mogyoró
» 10 dkg ribizlilekvár
» 2 tojás sárgája
» kb. 20 szem szegfűszeg
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1:Az almákat megmossuk,meghámozzuk,és a magházukat kivágjuk.
A citromlevet a cukorral meg a fahéjjal összekeverjük,és az almákat bedörzsöljük vele.Lefedve kb. 10 percig állni hagyjuk.
2:A sütőt 200 fokra előmelegítjük,egy tepsit kivajazunk.A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk,és meglisztezett deszkán 8 darab kb. 12x15 cm-es téglalapba vágjuk.
3:Az almákat konyhai papírtörlővel leitatjuk,és mindegyik tésztalap közepére ültetünk egyet.A darált mogyorót az almák üregébe kanalazzuk,majd a ribizlilekvárral teletöltjük.
4:A tojássárgáját 1 evőkanál hideg vízzel elkeverjük,és a tészták szélére kenjük.A tészták négy sarkát összefogjuk,a szélüket alaposan összenyomkodjuk,és felül 2-3 szegfűszeggel összetűzzük,hogy batyukat kapjunk.
5:A tésztát a maradék tojássárgájával megkenjük.A tészta csomagolt almákat a tepsibe ültetjük,és a forró sütőbe kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

A négyzet alakú tésztalapokat vaníliakrémmel is megkenhetjük,almaszeletekk el megrakjuk,a tészta szélét felül összefogjuk.A tetejére 1-1 szem cseresznyét rakunk. Előmelegített sütőben az 5. pont szerint megsütjük.
0 komment 2 ember kedveli carlostina
2012.12.29 11:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
almákat megmossuk, magházukat kivágjuk, fahéjjal összekeverjük, almákat bedörzsöljük, tepsit kivajazunk, almákat konyhai, darált mogyorót, almák üregébe, ribizlilekvárral teletöltjük, tészták szélére, tészták négy, szélüket alaposan, maradék tojássárgájával, tészta csomagolt, tepsibe ültetjük, forró sütőbe, négyzet alakú, tészta szélét, ribizlilekvárral, összenyomkodjuk, tojássárgájával, almaszeletekkel, vaníliakrémmel, ribizlilekvár, szegfűszeggel, meglisztezett, összekeverjük, tojássárgáját, tésztalapokat, papírtörlővel, Előmelegített, előmelegítjük, aranybarnára, bedörzsöljük, megkenhetjük, kiolvasztott, meghámozzuk, összetűzzük, citromlevet, cseresznyét, összefogjuk, pongyolában, összefogjuk, teletöltjük, alma, 1citrom leve, porcukor, csipet őrölt fahéj, darált mogyoró, ribizlilekvár, tojás sárgája, szem szegfűszeg,
Kati tészta
0 komment 16 ember kedveli
Kókuszos Túrógombóc
0 komment 4 ember kedveli
Vodkazselé
0 komment 1 ember kedveli
Rakott kelbimbó
0 komment 1 ember kedveli
Narancsos túrószelet
0 komment 6 ember kedveli
Parajos túrókocka füstölt sonkával
0 komment 2 ember kedveli
Gyümölcsös túrófelfújt
0 komment 3 ember kedveli
Almás krémes ahogy én csinálom
0 komment 6 ember kedveli
Olasz tojás
0 komment 7 ember kedveli
Vodkás jegestea
0 komment 2 ember kedveli
Bolognai ragu
0 komment 1 ember kedveli
Karamellás pite
0 komment 9 ember kedveli
Fonott kalács
0 komment 1 ember kedveli
Salátaleves.
0 komment 4 ember kedveli
Kopasztészta 2
0 komment 2 ember kedveli
Székelygulyás.
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.